Skotské vejce zpět

Ingredience:
mleté maso (vepřové a hovězí)600 gsůl dle chutipepř dle chuti
česnek dle chutimajoránka dle chutivejce4 ks
hladká mouka dle potřebyvejce dle potřebystoruhanka dle potřeby
olej dle potřeby
mleté maso (vepřové a hovězí) 600 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, česnek dle chuti, majoránka dle chuti, vejce 4 ks, hladká mouka dle potřeby, vejce dle potřeby, storuhanka dle potřeby, olej dle potřeby

Příprava

Došly vám nápady co připravit z mletého masa? Zkuste do něj zabalit vařené vajíčko a oběd je na světě. 

Maso s kořením a česnekem dobře promícháme, i bez vajíčka a strouhanky drží pohromadě.
Mezitím si vejce vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 6 minu. Uvařené vejce hned zchladíme. Vychladlé opatrně oloupeme a obalíme masovou směsí. Pak obalíme v trojobalu a usmažíme. Správně udělané skotské vejce musí mít trochu řidší žloutek.

2016-11-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI