Škubánky s mákem zpět

Ingredience:
brambory1 kghladká mouka150 gsůl špetka
máslo kousekmletý mák dle potřebycukr dle chuti
brambory 1 kg, hladká mouka 150 g, sůl špetka, máslo kousek, mletý mák dle potřeby, cukr dle chuti

Příprava

Ze škubánkového těsta, které zbylo, můžeme připravit škubánkové opečenky, jen těsto trochu přisolíme a připepříme. Chutná výborně se zeleninou.

Brambory oloupeme a nakrájíme, osolíme a zalijeme vodou. Uvaříme, pak slijeme polovinu vody do hrnku a brambory rozmačkáme, pak do nich obrácenou vařečkou uděláme díry a zasypeme po celé ploše hladkou moukou , na to ještě nalijeme slitou vodu a necháme 20 minut pod pokličkou, aby se mouka spařila. Po dvaceti minutách přebytečnou vodu slijeme a vše řádně promícháme dohladka. Nabíráme lžící namočenou v rozpuštěném másle. Sypeme mletým mákem s cukrem a polijeme máslem. Zbylou bramborovou směs můžeme opéct (placičky) a jsou to škubánkové opečenky – na slano. Tento pokrm jsem nevařila dobrých 15 let a teď se po něm zaprášilo. Z tohoto množství jsou 4 porce, ale pokud máte doma takového jedlíka jako já , uvařte toho raději víc. Manžel spořádal tuto hromadu, jak vidíte na fotografii a ještě si polovinu té porce přidal. A pozor! Je stále štíhlý ! Nevím jak to dělá a závidím !

2014-06-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI