Ingredience: | |||||
Skyr (může být i ochucený) | 280 g (2 kelímky) | hladká špaldová mouka | cca 180 g | vejce | 1 ks |
ovoce | dle chuti |
Podobné dělávám z tvarohu, tentokrát na mě ale v ledničce místo něj vykouknul Skyr, tak jsem z něj šišky vyzkoušela. Jsou moc dobré a krásně vláčné, rodina mě za ně vychvalovala až do nebes.
Skyr dobře promíchejte s vajíčkem a postupně zahustěte moukou. Uvedené množství berte spíše jako orientační, každá mouka saje trošku jinak, je tedy možné, že budete potřebovat větší či menší množství, a proto zpracovávejte postupně. Výsledné těsto by mělo být možné lehce uválet, konzistenci má podobné třeba jako těsto na bramborové noky. Z hotového těsta vyválejte šišku a nakrájejte ji na menší dílky, či uválejte válečky. Uznávám, že já jsem tuto část těžce flákla, ale v chuti nám to příliš nebránilo.
Házejte do vroucí vody a vařte cca 5 minut. Hotové sceďte, přidejte rozmixované ovoce a případně další Skyr, zakysanou smetanu či tvaroh, můžete ještě doladit datlovým či libovolným jiným sirupem.
Já jsem na tvorbu receptu použila tenhle ananasový Skyr z letní limitky Bohušovic a musím říct, že ta příjemně nakyslá chuť s jídlem krásně ladila.Fantazii se ale meze nekladou, využít můžete jakoukoliv jinou příchuť, a nebo použít Skyr bílý a více si vychutnat přirozenou chuť jahod.
Dětská specifika:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI