Slaná rýžová kaše zpět

Ingredience:
rýže1 hrnek (250ml)uzený vývar750 - 800 mlsádlo1 lžíce
větší cibule1 ksčesnek1 velký stroužeksůl dle chuti
mletý pepř dle chutinasekaný medvědí česnek nebo jarní cibulka hrstšpek nebo slanina150 g
olej1 lžícevelká cibule1 ks
rýže 1 hrnek (250ml), uzený vývar 750 - 800 ml, sádlo 1 lžíce, větší cibule 1 ks, česnek 1 velký stroužek, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, nasekaný medvědí česnek nebo jarní cibulka hrst, špek nebo slanina 150 g, olej 1 lžíce, velká cibule 1 ks

Příprava

Někdy se přihodí, že po uvaření uzeného kolene, nebo jiného uzeného masa zbude větší množství vývaru. Vyzkoušejte z něj rýžovou kaši, doplněnou vyškvařenou slaninkou a zlatavou cibulí.

Rýži přebereme od nečistot a 2krát propláchneme ve studené vodě. 

Jednu cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na rozehřátém sádle restujeme do rozvonění česneku. 

Přidáme rýži, promícháme, zalijeme 750 ml vývaru a vaříme slabým varem do změknutí rýže. Občas promícháme ode dna a podle potřeby dolijeme zbytek vývaru.

Mezitím na rozehřátém oleji osmažíme do zlatavé barvy na drobné kostičky nakrájený špek.

Po osmažení ho děrovanou naběračkou vytáhneme stranou a do puštěného tuku dáme do zlatavé barvy osmažit na kolečka nakrájenou cibuli.

K měkké rýži přidáme zelenou nať, podle potřeby ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.

Na talíři hustě posypeme osmaženým špekem a přidáme kolečka osmažené cibule.

2017-04-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI