Ingredience: | |||||
cuketa | 350 - 400 g | hrubá mouka | 300 g | prášek na pečení | 1/2 balení |
rostlinný olej | 100 ml | vejce | 3 - 4 ks | nakládaná sušená rajčata | 100 g |
červená cibule | 1 ks | žampiony | pár ks | česnek | 2 - 3 stroužky |
sýr | 150 g | drobné klobásky | 100 g | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | bylinky | dle chuti |
Slaný cuketový koláč patří taktéž do řady výrobků připravovaných na Hafofest. Je to také příjemný a chutný způsob, jak zužitkovat letní úrodu cuket. A když zrovna nerostou ty na zahrádce, směle sáhněte po malých cuketách z obchodu. U těch nemusíte obvykle ani vydlabávat semena, neboť jsou dostatečně měkká.
Tento koláč si v podstatě můžete dochutit čím je libo. Snadno a ochotně z něj lze vytvořit vegetariánskou verzi. A pokud by člověk experimentoval s hraškou, tak pravděpodobně i veganskou.
Chutná dobře teplý i studený, jen ho nezapomeňte osolit (jako já včera), pak je to nic moc.
Recept mám původně od babičky, nicméně jsem všechny ochucovací přísady trošku transformovala, protože nemám ráda syrovou papriku, pečená syrová rajčata mi také nic moc neříkají a měkký salám si dám tehdy, pokud je to italská mortadela, nikoliv bratislavský točeňák. Takže v mém podání žádné papriky, rajčata sušená a kvalitní klobáska, taky občas přidávám vařenou cizrnu nebo quinou.
Na jeden plech:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI