Ingredience na těsto: | |||||
tvaroh | 200 g | špaldová mouka | 200 g | vejce | 1 ks |
máslová Hera | 140 g | ||||
Náplň: | |||||
kapusta (1/2) | 600 g | velká brambora | 1 ks | cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky | smetana | 200 ml | mléko | 100 ml |
vejce | 2 ks | hrubozrnná sůl | 1 špetka | vícebarevný pepř | 1 špetka |
tuk na vymazání formy | 1 kousek | strouhanka na vysypání formy | 1 hrstička |
Slaných koláčů je několik variant. Já jsem se rozhodla vyzkoušet slaný koláč z tvarohového těsta. I když je práce s ním trochu náročnější, protože je tvarohové těsto trochu lepivé, tak výsledná chuť pak stojí za to. Jako náplň jsem zvolila trochu netradiční kapustu.
Nejprve si uděláme těsto. V míse smícháme všechny ingredience na těsto, tedy mouku, tvaroh, vejce a povolený tuk, osolíme. Propracujeme. Těsto je lepivé. Zabalíme do folie a dáme na chvíli do lednice.
Poté si na pánvi na troše oleje osmahneme cibulku nakrájenou najemno a česnek. Přidáme na nudličky nakrájenou kapustu a chvíli opékáme. Mírně osolíme a opepříme. V míse si promícháme smetanu, mléko a vejce. Směs mírně osolíme a opepříme.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Koláčovou formu vymažeme a vysypeme např. hrubou moukou nebo strouhankou. Těsto si pak pomocí rukou natlačíme do formy, můžeme si pomoci lžící. Na těsto pak dáme kapustovou směs. Zalijeme polovinou tekuté směsi smetany, mléka a vejce. Navrch koláče pak poklademe na tenké plátky nakrájenou bramboru a zalijeme zbytkem tekuté směsi. Pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI