Šmakoun na hříbkách zpět

Ingredience:
šmakoun s hlívou200 gcibule1 kshříbky500 g
zeleninový vývar600 mlrostlinná smetana200 mlolej1 lžíce
máslo1 lžícedrcený kmín2 lžičkypetrželka hrst
hraška na zahuštění hrstka
šmakoun s hlívou 200 g, cibule 1 ks, hříbky 500 g, zeleninový vývar 600 ml, rostlinná smetana 200 ml, olej 1 lžíce, máslo 1 lžíce, drcený kmín 2 lžičky, petrželka hrst, hraška na zahuštění hrstka

Příprava

Další z úžasných receptů se šmakounem s příchutí hlívy ústřičné. Pokud jste šmakounovi, ještě nepřišli na chuť, zkuste s ním uvařit nějaký hlavní chod či dokonce dezert. Uvidíte, že se s ním dá doslova kouzlit. Nebojte se prostě experimentovat.

Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidáme hříbky a necháme 5min orestovat.
Poté si zhruba třetinu hříbků dáme stranou, ke zbytku přilijeme vývar se smetanou a 10min povaříme.
Vmícháme kmín, rozmixujeme a podle potřeby zahustíme hraškou.
Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme hříbky, které jsme si dali předtím stranou a přihodíme k nim pokrájeného Šmakouna. Krátce orestujeme a přidáme do omáčky.
Nyní už zbývá jen dochutit solí a pepřem. Servírujeme posypané čerstvou petrželkou.

2014-10-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlavýživové speciality/diety
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
výživové speciality/diety
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI