Ingredience: | |||||
brambory | cca 350 g | Šmakoun provensálské koření | 3 plátky | vejce | 1 ks |
malá cibule | 1 ks | česnek | 2 stroužky | polohrubá mouka | cca 3 lžíce |
hořčice | 1 lžička | sůl | dle chuti |
Skvělé na těchto plackách je to, že použitý Šmakoun je už ochucený (a moc dobře mimochodem), takže vy už s ním nebudete mít vlastně žádnou práci.
Brambory uvařte vcelku, zbavte slupky a nastrouhejte na jemném struhadle, totéž udělejte i se Šmakounem (teda kromě toho loupání od slupky, smích). Do nastrouhané hmoty rozklepněte vejce, přidejte najemno nasekanou cibuli a utřený česnek, trošku hořčice a dle chuti dosolte. Zahustěte moukou, použít můžete určitě i nějakou rostlinnou variantu mouky nebo hrašky.
Tvořila jsem malé placky, které jsem opékala na bezmřížkové plotně grilu, ale jistě stejně dobře poslouží i pánev, nebo můžete placky upéct na pečícím papíře v troubě.
K plackám jsem podávala tento rajčatový salát s bílým jogurtem a bazalkou.
Dětská specifika:
Šmakoun je vaječná bílkovina a ty jak známo v nadměrném množství zatěžují ledviny malých dětí. Od jednoho roku ovšem nevidím problém v nahrazení porce bílkovin (například z masa nebo vajec) právě porcí Šmakouna (pokud nekořeníte, můžete použít verzi natural).
U citlivějších dětí do jednoho roku také pozor na nadýmání a horší stravitelnost u cibule a česneku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI