Těsto: | |||||
Šmakoun Mexico | 200 g | vařené oloupané brambory | 100 g | strouhaný čedar | 25 g |
vejce | 1 ks | cibule | 1 ks | dijonská hořčice | 1 lžíce |
česnek | 2 stroužky | petržel | 1 hrst | ||
Obalování: | |||||
kukuřičná strouhanka | 30 g | čedar | 30 g |
Šmakoun je surovina, která se umí nenápadně převlékat do opravdu rozmanitých kabátků ve světě jídla....měli jsme z něho krtkův dort, různé dezerty, saláty, omáčky a nyní si můžeme pochutnat na těchto roztomilých kuličkách, které si doslova velebí v rajčatovém dipu....dá je jíst nejen zdravě, ale i chutně!
Cibuli nakrájíme velmi najemno, opečeme dozlatova na lžíci oleje a necháme vychladnout. Šmakoun i brambory rozmačkáme vidličkou. Sýr jemně postrouháme, petrželku posekáme. Všechny ingredience na těsto důkladně promícháme. Osolíme, opepříme a můžeme přidat špetku chilli. Pomocí lžiček vytvarujeme menší kuličky, které obalujeme v sýrové strouhance (strouhanka smíchaná s drobnými hoblinkami sýru). Pečeme při 200°C 15min, poté dopečeme pod grilem dozlatova (cca 5min). Podáváme nejlépe s rajčatovým dipem.
Z uvedeného množství surovin připravíte cca 25 kuliček.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI