Smažená brokolice v česnekových lupíncích zpět

Ingredience:
brokolice500 gsmažené bramborové lupínky s česnekovou příchutí100 gcelé vejce1 ks
bílý jogurt5 lžichladká mouka3 - 4 lžíceolej na smažení
brokolice 500 g, smažené bramborové lupínky s česnekovou příchutí 100 g, celé vejce 1 ks, bílý jogurt 5 lžic, hladká mouka 3 - 4 lžíce, olej na smažení

Příprava

Na klasické smažené brokolici nebo květáku si vždy pochutnáme. Občas udělám změnu a na obalení zeleniny místo strouhanky nadrtím česnekové chipsy. S jogurtovým česnekovým dipem a hromadou nakrájené masité papriky zmizí jídlo z talíře rychlostí blesku.

Brokolici rozebereme na růžičky, vložíme do cedníku, přelijeme vařící vodou a necháme okapat.
Okraj sáčku s lupínky propícháme špendlíkem, aby ušel vzduch, válečkem na těsto pořádně několikrát přejedeme a tím lupínky hezky nadrtíme.
V hlubší misce promícháme vejce, jogurt a mouku. V takto připraveném těstíčku obalujeme růžičky brokolice, vložíme do misky s lupínky, lehce protřeseme a smažíme do zlatavé barvy v menším kastrůlku ve větším množství rozehřátého oleje. Po usmažení dáme brokolici na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Takto můžeme obalovat i růžičky květáku, na kousky nakrájené kedlubny, cuketu, nebo kloboučky tvrdších hříbků.

2016-06-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI