Smažená česneková kýta zpět

Ingredience:
vepřová kýta4 plátkyčesnek6 stroužkůsůl dle chuti
sádlo na smaženímáslo2 lžícehladká mouka dle potřeby
vejce + 3 lžíce mléka2 ksstrouhanka dle potřeby
vepřová kýta 4 plátky, česnek 6 stroužků, sůl dle chuti, sádlo na smažení, máslo 2 lžíce, hladká mouka dle potřeby, vejce + 3 lžíce mléka 2 ks, strouhanka dle potřeby

Příprava

Obyčejný řízek, říkáte si?! To byste se divili, jaký rozdíl je mezi řízkem mdlým a třeba počesnekovanou kýtou smaženou na domácím sádle. Víme, toto cenu za nejdietnější oběd nevyhraje, ale není "nezdravých" potravin, ale množství, ve ktermé si je servírujeme.

Maso naklepeme, z obou stran potřeme prolisovaným česnekem a necháme den až dva v lednici.
Pak maso z obou stran osolíme, protáhneme hladkou moukou, rozšlehanými vejci s mlékem a nakonec ve strouhance. Tu pořádně do masa vmasírujeme a přebytečnou zlehka oklepeme. Na rozpáleném sádle osmažíme zprudka z obou stran dozlatova. Přemístíme do pekáče (nevymazaného), na každý kus masa dáme půl lžíce másla, přiklopíme a vložíme do trouby. Při 200 st. pečeme 30 minut. Poté sundáme poklici, teploty snížíme na 160 st. a ještě 20 minut dopékáme. Řízek je krásně šťavnatý a křehký.

2015-05-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI