Ingredience: | |||||
vepřová kotleta bez kosti | 5 plátků | 12% smetana | 1 kelímek | jemně nastrouhaný čerstvý zázvor | 1 lžíce |
granulovaný česnek | 1 lžíce | šťáva z 1/2 limetky | dle chuti | hladká mouka | 1 lžíce |
jemně nastrouhaný Eidam | 100 g | strouhanka | na obalení | tuk | na smažení |
Na másle smažený řízek je klasika, která nikdy nezklame. Ale také nám chutnají řízky, které jsou před smažením naložené v marinádě.
V plytší uzavíratelné nádobě vidličkou promícháme smetanu se zázvorem, česnekem a limetkovou šťávou.
Opláchnuté, osušené plátky masa zvláčníme (naklepeme) tenderizerem, naložíme do nádoby s marinádou a dáme přes noc do lednice.
Poté plátky vytáhneme a do marinády přidáme sůl, nastrouhaný sýr a mouku. Prošleháme, v utvořeném těstíčku obalíme plátky masa a protáhneme je strouhankou.
Pozvolna smažíme v rozehřátém tuku z každé strany 10 minut.
Jako příloha se hodí vařené brambory, bramborová kaše, nebo bramborový salát.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI