Smažená marinovaná vepřová kotleta zpět

Ingredience:
vepřová kotleta bez kosti5 plátků12% smetana1 kelímekjemně nastrouhaný čerstvý zázvor1 lžíce
granulovaný česnek1 lžícešťáva z 1/2 limetky dle chutihladká mouka1 lžíce
jemně nastrouhaný Eidam100 gstrouhanka na obalenítuk na smažení
vepřová kotleta bez kosti 5 plátků, 12% smetana 1 kelímek, jemně nastrouhaný čerstvý zázvor 1 lžíce, granulovaný česnek 1 lžíce, šťáva z 1/2 limetky dle chuti, hladká mouka 1 lžíce, jemně nastrouhaný Eidam 100 g, strouhanka na obalení, tuk na smažení

Příprava

Na másle smažený řízek je klasika, která nikdy nezklame. Ale také nám chutnají řízky, které jsou před smažením naložené v marinádě.

V plytší uzavíratelné nádobě vidličkou promícháme smetanu se zázvorem, česnekem a limetkovou šťávou.

Opláchnuté, osušené plátky masa zvláčníme (naklepeme) tenderizerem, naložíme do nádoby s marinádou a dáme přes noc do lednice.

Poté plátky vytáhneme a do marinády přidáme sůl, nastrouhaný sýr a mouku. Prošleháme, v utvořeném těstíčku obalíme plátky masa a protáhneme je strouhankou.

Pozvolna smažíme v rozehřátém tuku z každé strany 10 minut. 

Jako příloha se hodí vařené brambory, bramborová kaše, nebo bramborový salát.

2017-01-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI