Ingredience: | |||||
uvařená rýže (jasmínová, basmati) | 6 hrnků | vejce | 3 ks | Shaoxing víno | 1 lžíce |
jarní cibulka | 2 ks | korindr | hrst | mražený hrášek | 1 hrnek |
velká mrkev | 1/2 ks | malá cibule | 1 ks | česnek | 1 stroužek |
olej | dle potřeby | ||||
Směs omáček: | |||||
rybí omáčka | 2 lžičky | tmavá sojová omáčka | 2 lžíce | světlá sojová omáčka | 2 lžíce |
ústřicová omáčka | 1 lžíce | cukr | 1 lžička | olej | 1 lžička |
rýžový ocet | 1 lžíce |
Toto jídlo mám hrozně ráda, protože je rychle a výživné. Druhé plus je, že krásně zužitkujete rýži, která zbyla od oběda.
Nejprve si smíchejte všechny suroviny z druhé části receptu a nechte je prohřát v rendlíku na sporáku a nebo v misce v mikrovlnce. Jde jen o to, aby se rozpustil cukr.
Na pánev si dejte olej a orestujte mrkev nakrájenou tenoučké nudličky, cibuli na klínky a česnek na hrubší plátky.
Přidejte studenou rýži, hrášek a promíchejte. Opékejte několik minut a přidejte směs omáček, kterou jste si připravili předem.
Tři vejce vyšlehejte se špetkou soli a vínem Shaoxing . Rýži přesuňte na jednu polovinu pánve a na druhou kápněte trochu oleje, na kterém usmažíte vejce. Když jsou tak napůl, vmíchejte je do rýže a smažte ještě několik minut.
Ochutnejte a pokud je rýže málo slaná, tak přidejte sojovou a nebo rybí omáčku.
Při servírování posypte jarní cibulkou a koriandrem.
Kdo má rád pálivé může vyzkoušet můj chilli olej Chiu Chow.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI