Ingredience: | |||||
květák / brokolice | 1 palice | hladká mouka | 4-6 lžic | strouhanka | 8-10 lžlic |
vejce | 3-4 ks | mléko | 1 lžíce | sůl | 1 špetka |
olej na smažení | 1 ks | tatarská omáčka | 1 sklenička | nové brambory | 500 g |
čerstvá petrželka | 1 hrstička | máslo na brambory | 1 lžíce |
Je to sice úplně obyčejný bezmasý pokrm, ale u nás doma jej milujeme. Tak třeba pro někoho tip, nebo inspirace.
KVĚTÁK, nebo karfiol je velmi oblíbená košťálová zelenina, která byla vyšlechtěna z bulvy zelné. První záznamy o květáku pocházejí již z 6. století před naším letopočtem z Kypru, kde se vyvinul z divoce rostoucí již zmiňované bulvy zelné. U nás v Evropě se květák rozšířil až v 18. století. Zvláštností je, že je květák minimálně kalorický – obsahuje jen 25 kcal na 100 gramů – takže kalorie doženeme tím, že ho usmažíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI