Smetanová omáčka se žampiony a schwarzwaldskou šunkou zpět

Ingredience:
menší cibule1 ksvětší žampiony3 kszakysaná smetana1 kelímek
smetana na vaření100 mlmáslo1 lžícečesnek1 stroužek
schwarzwaldská šunka50 - 100 gvývar dle potřebybílé vínocca 3 lžíce
olej dle potřebyoregano dle chutisůl dle chuti
pepř dle chuti
menší cibule 1 ks, větší žampiony 3 ks, zakysaná smetana 1 kelímek, smetana na vaření 100 ml, máslo 1 lžíce, česnek 1 stroužek, schwarzwaldská šunka 50 - 100 g, vývar dle potřeby, bílé víno cca 3 lžíce, olej dle potřeby, oregano dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Rychlá a moc dobrá omáčka na těstoviny. 

Oloupanou cibuli nakrájejte najemno, žampiony také oloupejte a nakrájejte na plátky.

Rozpalte pánev a přidejte asi dvě lžíce oleje. Cibulku pozvolna restujte, a když začne hnědnout, přidejte nakrájené žampiony a společně ještě chvíli opékejte. Podlijte vínem a nechte ho odpařit. Potom podlijte trochou vývaru, aby byly žampiony ponořené, osolte, opepřete a nechte asi deset minut podusit pod poklicí. Část vývaru nechte odpařit a ztlumte plotnu. Přidejte zakysanou smetanu a postupně metličkou rozmíchejte. Postupně přilijte i smetanu na vaření. Ochuťte špetkou oregana a česnekem. Vypněte a pozvolna nechte rozpustit lžíci másla. Nechte na mírném plamenu prohřát, nevařte.

Na pánvi zvlášť si rozpalte pár kapek oleje a šunku, nakrájenou na širší nudličky, na něm orestujte do křupava.

Servírujte s těstovinami.

2017-02-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI