Ingredience: | |||||
menší cibule | 1 ks | větší žampiony | 3 ks | zakysaná smetana | 1 kelímek |
smetana na vaření | 100 ml | máslo | 1 lžíce | česnek | 1 stroužek |
schwarzwaldská šunka | 50 - 100 g | vývar | dle potřeby | bílé víno | cca 3 lžíce |
olej | dle potřeby | oregano | dle chuti | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Rychlá a moc dobrá omáčka na těstoviny.
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno, žampiony také oloupejte a nakrájejte na plátky.
Rozpalte pánev a přidejte asi dvě lžíce oleje. Cibulku pozvolna restujte, a když začne hnědnout, přidejte nakrájené žampiony a společně ještě chvíli opékejte. Podlijte vínem a nechte ho odpařit. Potom podlijte trochou vývaru, aby byly žampiony ponořené, osolte, opepřete a nechte asi deset minut podusit pod poklicí. Část vývaru nechte odpařit a ztlumte plotnu. Přidejte zakysanou smetanu a postupně metličkou rozmíchejte. Postupně přilijte i smetanu na vaření. Ochuťte špetkou oregana a česnekem. Vypněte a pozvolna nechte rozpustit lžíci másla. Nechte na mírném plamenu prohřát, nevařte.
Na pánvi zvlášť si rozpalte pár kapek oleje a šunku, nakrájenou na širší nudličky, na něm orestujte do křupava.
Servírujte s těstovinami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI