Ingredience: | |||||
mražený špenát | 200 g | cibule | 1 ks | česnek | 3 stroužky |
sušená rajčátka | 50 g | ricotta | 200 g | bazalkové pesto | 1 lžička |
smetana ke šlehání | 200 ml | Ghí | dle potřeby | ||
Noky: | |||||
moučné brambory typ C | 1 kg | žloutek | 1 ks | hladká mouka | 275 g |
sůl | 1/2 lžičky |
Trocha slunné Itálie neuškodí, když nám už začal ten podzim. Doma jsme se jen oblizovali a absence masa si dcera ani nevšimla (smích).
Nejdříve si předvaříme brambory ve slupce (asi 20 minut). Než zchladnou, nakrájíme si cibuli a necháme zesklovatět na troše ghíčka. Do velkého hrnce si dáme vařit osolenou vodu na noky. Špenát necháme trochu povolit a přidáme k osmahnuté cibulce. Podlijeme trochou vody, přidáme malé kousky sušených rajčat a společně chvíli podusíme. Ještě teplé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, přidáme žloutek, sůl, mouku a vypracujeme měkké těsto. Z těsta vyválíme podlouhlé válečky, které pak krájíme na stejně velké dílky. Na každý pak otiskneme hroty vidličky. Vaříme ve vroucí, osolené vodě dokud nevyplavou na povrch. Ke špenátu zatím přidáme prolisovaný česnek, bazalkové pesto, smetanu ke šlehání a ricottu. Vše společně dobře rozmícháme, případně dochutíme solí a pepřem. Uvařené noky přidáme rovnou do omáčky, lehce promícháme a můžeme servírovat.
Recept na noky jsem si vypůjčil z webu gurmanka.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI