Smetanové nok se špenátem, sušenými rajčátky a ricottou zpět

Ingredience:
mražený špenát200 gcibule1 ksčesnek3 stroužky
sušená rajčátka50 gricotta200 gbazalkové pesto1 lžička
smetana ke šlehání200 mlGhí dle potřeby
Noky:
moučné brambory typ C1 kgžloutek1 kshladká mouka275 g
sůl1/2 lžičky
mražený špenát 200 g, cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, sušená rajčátka 50 g, ricotta 200 g, bazalkové pesto 1 lžička, smetana ke šlehání 200 ml, Ghí dle potřeby, moučné brambory typ C 1 kg, žloutek 1 ks, hladká mouka 275 g, sůl 1/2 lžičky

Příprava

Trocha slunné Itálie neuškodí, když nám už začal ten podzim. Doma jsme se jen oblizovali a absence masa si dcera ani nevšimla (smích).

Nejdříve si předvaříme brambory ve slupce (asi 20 minut). Než zchladnou, nakrájíme si cibuli a necháme zesklovatět na troše ghíčka. Do velkého hrnce si dáme vařit osolenou vodu na noky. Špenát necháme trochu povolit a přidáme k osmahnuté cibulce. Podlijeme trochou vody, přidáme malé kousky sušených rajčat a společně chvíli podusíme. Ještě teplé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, přidáme žloutek, sůl, mouku a vypracujeme měkké těsto. Z těsta vyválíme podlouhlé válečky, které pak krájíme na stejně velké dílky. Na každý pak otiskneme hroty vidličky. Vaříme ve vroucí, osolené vodě dokud nevyplavou na povrch. Ke špenátu zatím přidáme prolisovaný česnek, bazalkové pesto, smetanu ke šlehání a ricottu. Vše společně dobře rozmícháme, případně dochutíme solí a pepřem. Uvařené noky přidáme rovnou do omáčky, lehce promícháme a můžeme servírovat.

2016-09-27 Hlavní chody

Poznámka

Recept na noky jsem si vypůjčil z webu gurmanka.cz.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI