Ingredience: | |||||
špagety | 200 - 250 g | smetana ke šlehání | 100 ml | gouda | 80 g |
kedlubna | 1 ks | cibule | 1 ks | česnek | 1 - 2 stroužky |
čerstvý hrášek | hrst | čerstvá bazalka | dle chuti | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | olej | dle potřeby |
Na záhoně se nám urodil krásný hrášek, děti si ho spoustu vyloupaly, ale pořád ho bylo dost. Proto jsem se rozhodla v parném dni udělat lehký oběd. Je to rychlé a lehké jídlo, které zvládne každý a určitě si na něm i pochutná.
Špagety uvařte obvyklým způsobem, podle návodu na obale.
Cibuli a kedlubnu oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno. Kedlubnu nastrouhejte na jemném struhadle. V pánvi rozpalte asi dvě lžíce oleje a orestujte cibuli, když začne zlátnout, přidejte nastrouhanou kedlubnu. Společně restujte, dokud se neodpaří voda z kedlubny. Podlijte asi deci vody, kterou jste si odlili z uvařených špaget. Opět nechte odpařit a přilijte smetanu. Osolte, opepřete, přidejte hrášek a nechte prohřát. Přidejte nasekanou, čerstvou bazalku a prolisovaný česnek, zamíchejte. Do pánve přidejte uvařené špagety a nastrouhaný sýr. Důkladně promíchejte, sýr se rozpustí a těstoviny obalí.
Servírujte do hlubokého talíře s lístkem čerstvé bazalky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI