Smetanové špagety s hráškem zpět

Ingredience:
špagety200 - 250 gsmetana ke šlehání100 mlgouda80 g
kedlubna1 kscibule1 ksčesnek1 - 2 stroužky
čerstvý hrášek hrstčerstvá bazalka dle chutisůl dle chuti
pepř dle chutiolej dle potřeby
špagety 200 - 250 g, smetana ke šlehání 100 ml, gouda 80 g, kedlubna 1 ks, cibule 1 ks, česnek 1 - 2 stroužky, čerstvý hrášek hrst, čerstvá bazalka dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Na záhoně se nám urodil krásný hrášek, děti si ho spoustu vyloupaly, ale pořád ho bylo dost. Proto jsem se rozhodla v parném dni udělat lehký oběd. Je to rychlé a lehké jídlo, které zvládne každý a určitě si na něm i pochutná. 

Špagety uvařte obvyklým způsobem, podle návodu na obale.

Cibuli a kedlubnu oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno. Kedlubnu nastrouhejte na jemném struhadle. V pánvi rozpalte asi dvě lžíce oleje a orestujte cibuli, když začne zlátnout, přidejte nastrouhanou kedlubnu. Společně restujte, dokud se neodpaří voda z kedlubny. Podlijte asi deci vody, kterou jste si odlili z uvařených špaget. Opět nechte odpařit a přilijte smetanu. Osolte, opepřete, přidejte hrášek a nechte prohřát. Přidejte nasekanou, čerstvou bazalku a prolisovaný česnek, zamíchejte. Do pánve přidejte uvařené špagety a nastrouhaný sýr. Důkladně promíchejte, sýr se rozpustí a těstoviny obalí.

Servírujte do hlubokého talíře s lístkem čerstvé bazalky.

2016-07-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI