Smetanovo-květáková omáčka s koprem zpět

Ingredience:
čerstvý kopr40 gkvěták450 gcibule1/2 ks
máslo50 gsmetana na vaření1 kelímekvývar200 ml
ocet dle chuticukr dle chutisůl dle chuti
čerstvý kopr 40 g, květák 450 g, cibule 1/2 ks, máslo 50 g, smetana na vaření 1 kelímek, vývar 200 ml, ocet dle chuti, cukr dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Tímto receptem jsem se inspirovala u Báry a musím říci, že všem moc chutnalo. Omáčku jsme si dali s bramborami a vařeným vejcem.

V kastrolu si rozpustíme máslo, do něj přihodíme trochu nakrájené cibulky a na drobné růžičky obraný květák a vše osmahneme. Poté podlijeme vývarem tak, aby byl květák ponořený. Vaříme do změknutí cca 10- 15 minut. Poté květák s cibulkou umixujeme do hladka mixérem, přidáme najemno nasekaný kopr, dochutíme solí, cukrem a octem a zjemníme smetanou a provaříme.

2016-01-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI