Ingredience: | |||||
zelený chřest | 400 g | kuřecí prsa | 600 g | kuskus | 1 hrnek |
rozmarýn | snítka | citronová šťáva | 1 lžíce | jarní cibulka | 2 ks |
pesto z medvědího česneku | 1 lžíce | zakysaná smetana | 150 g | olivový olej | 1 lžíce |
máslo nebo ghí | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Zelený chřest prostě miluju. Mohla bych ho chroupat i jen tak, samotný. Ale to by se trochu prodražilo (smích). Takže vznikla tahle krásná letní dobrota
Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky a dáme do uzavíratelné nádoby. Osolíme, opepříme, přidáme medvědí pesto a pokapeme citronovou šťávou. Dobře promícháme a necháme marinovat v lednici. Hrnek suchého kuskusu promícháme se lžící olivového oleje, osolíme a přidáme na droboučko nasekané rozmarýnové lístky. Vše zalijeme horkou vodou v poměru 1 díl kuskusu a 1,5 dílu vody. Promícháme a necháme pod pokličkou odstát. A teď budeme blanšírovat chřest. Z každého výhonku odlomíme spodní čtvrtinu, která je tužší. Do hrnce si zkusmo postavíme výhonek chřestu a nalijeme tolik vody, aby dosahovala asi pod hlavičku chřestu. Vodu osolíme, přidáme několik plátků másla a přivedeme k varu. Všechen chřest svážeme provázkem, abychom ho mohli do hrnce postavit vcelku. Když se voda vaří, postavíme svazek chřestu dovnitř a povaříme asi 3 minuty. Hlavičky chřestu jsou měkké a uvaří se jen díky páře. Připravíme si misku s ledovou vodou a povařený chřest ihned ponoříme do misky, abychom zastavili proces varu. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme trochu másla nebo ghí a opečeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Poté přidáme kuřecí nudličky a společně opékáme. Zatím vyndáme chřest z vody, nakrájíme na malá kolečka a vmícháme do hotového kuskusu. Nakonec ještě vmícháme zakysanou smetanu (pokojové teploty) a případně dosolíme. Servírujeme s kuřecími nudličkami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI