Ingredience: | |||||
soba nudle | 300 g | česnek | 2 stroužky | olivový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti | chilli paprička | 1 ks | cizrna (vařená ve skleničce Alnatura) | 125 g |
petrželka + na dozdobení | hrst | plátky mandlí | hrst | parmazán | na posypání |
Jednou jsem ochutnala soba nudle a od té doby je mám neustále ve spíži. Jsou velmi chutné a tak snadné na přípravu. Dnes jsem je zvolila v kombinaci s cizrnou a petrželkou. Pro výraznou chuť jsem sáhla po chilli papričkách, kterých máme doma pořádnou zásobu a jelikož se znatelně ochladilo, chtělo to něco pro vnitřní zahřátí.
Nejprve si uvaříme soba nudle dle návodu na obalu. Scedíme a dáme stranou. Mezitím si na pánev dáme trochu olivového oleje a na něm si krátce osmahneme nasekaný česnek a nasekanou chilli papričku, pak přidáme uvařené soba nudle, promícháme. Přisypeme uvařenou cizrnu a nasekanou petrželku, osolíme. Promícháme, aby se všechny suroviny propojily. Na talíři pak dozdobíme plátky mandlí, ještě trochou petrželky a případně nastrouháme trochu parmazánu. Na závěr pak zakápneme olivovým olejem.
Inspirovala jsem se na webu fresh.iprima.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI