Soba nudle s mladou cuketou, špenátem a medvědím česnekem zpět

Ingredience:
soba nudle150 gšalotka1 ksčesnek1 stroužek
Ghí1 lžícemladá cuketa1 kszmrzlý špenát10 kousků
medvědí pesto2 lžícečerný sezam1 lžícesmetana ke šlehání100 ml
sůl dle chutipepř dle chuti
soba nudle 150 g, šalotka 1 ks, česnek 1 stroužek, Ghí 1 lžíce, mladá cuketa 1 ks, zmrzlý špenát 10 kousků, medvědí pesto 2 lžíce, černý sezam 1 lžíce, smetana ke šlehání 100 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Dnes máme vegetariánský oběd, ale na kráse ani chuti mu to určitě neubírá. Navíc jsem ho v 11 hodin vymyslela a servírovala ještě před polednem. No není to paráda?

Z rozmrzlého špenátu dobře vymačkáme vodu a nasekáme ho nadrobno. Cuketu si rozkrojíme podélně napůl a každou z půlek ještě rozkrojíme jednou, aby nám vznikla "čtvrtkolečka". Na lžíci ghíčka orestujeme nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek, když začne chytat barvu, přidáme k ní nasekaný špenát a cuketu. Společně nějakou dobu opékáme, cca 10-15 minut. Mezitím si dáme vařit vodu na nudle. K zelenině přilijeme smetanu ke šlehání, přimícháme medvědí pesto a na mírném plameni společně dusíme. Soba nudle uvaříme v osolené vodě, trvá to jen asi 3 minuty. Pak je hned slijeme a přidáme do pánve k zelenině. Dobře vše promícháme, přidáme sezamová semínka a můžeme servírovat.

2016-06-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI