Soba nudle se špenátem a hlívou ústřičnou zpět

Ingredience:
hlíva ústřičná200 gsoba nudle250 gmražený listový špenát8 kousků
cibule1 ksmrkev1 ksčesnek2 stroužky
tamari omáčka5 lžicmed1 lžícemletý zázvor1/2 lžičky
sezmový olej2 lžícelimetková šťáva2 lžícesezamová semínka25 g
hlíva ústřičná 200 g, soba nudle 250 g, mražený listový špenát 8 kousků, cibule 1 ks, mrkev 1 ks, česnek 2 stroužky, tamari omáčka 5 lžic, med 1 lžíce, mletý zázvor 1/2 lžičky, sezmový olej 2 lžíce, limetková šťáva 2 lžíce, sezamová semínka 25 g

Příprava

V tomhle pochmurném, deštivém počasí to chtělo něco na posílení imunity a povzbuzení ducha. A přesně to všechno vám dodá hlíva ústřičná. Zázračná houba, která působí blahodárně na celý lidský organismus. My jsme si jí připravili na asijský způsob.

Ve Wok pánvi, na lžíci oleje, osmahneme nakrájenou cibulku. Nakrájíme si hlívu na nudličky, přidáme k cibulce a společně opékáme. Nakrájíme si také menší mrkev na nudličky a z rozmrzlého špenátu vymačkáme přebytečnou vodu. Nasekáme najemno a přidáme do pánve. Chvíli orestujeme, podlijeme vodou a přidáme prolisovaný česnek, tamari, med, zázvor a limetkovou šťávu. Vše podusíme, dokud hlíva nezměkne a neodpaří se voda. Mezitím si ve vroucí osolené vodě uvaříme soba nudle. Je to hodně rychlé, trvá to asi 3 minuty, tak ať je nerozvaříte. Po třech minutách nudle scedíme a ihned propláchneme ledovou vodou. Vrátíme do hrnce a promícháme se dvěma lžícemi sezamového oleje. Nakonec je přidáme do pánve a lehce vmícháme do zeleninové směsi. Přidáme ještě sezamová semínka a ihned podáváme.

2016-02-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI