Ingredience: | |||||
hlíva ústřičná | 200 g | soba nudle | 250 g | mražený listový špenát | 8 kousků |
cibule | 1 ks | mrkev | 1 ks | česnek | 2 stroužky |
tamari omáčka | 5 lžic | med | 1 lžíce | mletý zázvor | 1/2 lžičky |
sezmový olej | 2 lžíce | limetková šťáva | 2 lžíce | sezamová semínka | 25 g |
V tomhle pochmurném, deštivém počasí to chtělo něco na posílení imunity a povzbuzení ducha. A přesně to všechno vám dodá hlíva ústřičná. Zázračná houba, která působí blahodárně na celý lidský organismus. My jsme si jí připravili na asijský způsob.
Ve Wok pánvi, na lžíci oleje, osmahneme nakrájenou cibulku. Nakrájíme si hlívu na nudličky, přidáme k cibulce a společně opékáme. Nakrájíme si také menší mrkev na nudličky a z rozmrzlého špenátu vymačkáme přebytečnou vodu. Nasekáme najemno a přidáme do pánve. Chvíli orestujeme, podlijeme vodou a přidáme prolisovaný česnek, tamari, med, zázvor a limetkovou šťávu. Vše podusíme, dokud hlíva nezměkne a neodpaří se voda. Mezitím si ve vroucí osolené vodě uvaříme soba nudle. Je to hodně rychlé, trvá to asi 3 minuty, tak ať je nerozvaříte. Po třech minutách nudle scedíme a ihned propláchneme ledovou vodou. Vrátíme do hrnce a promícháme se dvěma lžícemi sezamového oleje. Nakonec je přidáme do pánve a lehce vmícháme do zeleninové směsi. Přidáme ještě sezamová semínka a ihned podáváme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI