Ingredience: | |||||
špagety | 400 g | libová slanina | 200 g | sýr Feta | 150 g |
česnek | 2 stroužky | máslo | 50 g | žloutek | 2 ks |
smetana ke šlehání | 60 ml | sůl | dle chuti | mletý pepř | dle chuti |
kurkuma | špetka |
I přesto, že jsem doma neměla parmazán a měli jsme chuť na špagety carbonara, zkusila jsem improvizovat.
Do velkého hrnce dám vařit osolenou vodu se špetkou kurkumy. Jakmile se začne voda vařit, vložíme do ní špagety a vaříme na skus.
Mezitím nakrájíme slaninu, nastrouháme feta sýr a rozmáčkneme česnek. Na hluboké pánvi rozehřejeme máslo. Vsypeme pokrájenou slaninu a česnek. Slaninu necháme vysmahnout dozlatova. Česnek vyndáme.
Jakmile máme uvařené těstoviny, slijeme vodu, kterou nevylijeme. Těstoviny přidáme do pánve. Žloutky prošleháme v misce s většinou sýru a smetanou. Pánev s těstovinami sundáme z hořáku a přilijeme k nim vaječno-smetanovou směs.
Promícháme těstoviny dvěma vidličkami, aby se rovnoměrně obalily vaječnou směsí. Přidáme pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily. Omáčka musí být vláčná a hladká. Těstoviny na talíři posypeme sýrem a můžeme podávat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI