Špagety na způsob carbonara s feta sýrem zpět

Ingredience:
špagety400 glibová slanina200 gsýr Feta150 g
česnek2 stroužkymáslo50 gžloutek2 ks
smetana ke šlehání60 mlsůl dle chutimletý pepř dle chuti
kurkuma špetka
špagety 400 g, libová slanina 200 g, sýr Feta 150 g, česnek 2 stroužky, máslo 50 g, žloutek 2 ks, smetana ke šlehání 60 ml, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, kurkuma špetka

Příprava

I přesto, že jsem doma neměla parmazán a měli jsme chuť na špagety carbonara, zkusila jsem improvizovat.

Do velkého hrnce dám vařit osolenou vodu se špetkou kurkumy. Jakmile se začne voda vařit, vložíme do ní špagety a vaříme na skus.

Mezitím nakrájíme slaninu, nastrouháme feta sýr a rozmáčkneme česnek. Na hluboké pánvi rozehřejeme máslo. Vsypeme pokrájenou slaninu a česnek. Slaninu necháme vysmahnout dozlatova. Česnek vyndáme.

Jakmile máme uvařené těstoviny, slijeme vodu, kterou nevylijeme. Těstoviny přidáme do pánve. Žloutky prošleháme v misce s většinou sýru a smetanou. Pánev s těstovinami sundáme z hořáku a přilijeme k nim vaječno-smetanovou směs.

Promícháme těstoviny dvěma vidličkami, aby se rovnoměrně obalily vaječnou směsí. Přidáme pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily. Omáčka musí být vláčná a hladká. Těstoviny na talíři posypeme sýrem a můžeme podávat.

2017-02-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI