Ingredience: | |||||
špagety | 300 g | avokádo | 1 ks | olivový olej | 2 lžíce |
petrželka + na ozdobení | 2 hrsti | jarní cibulka | 1 ks | medvědí česnek | 4 - 5 listů |
nastrouhaný parmazán | 2 lžíce | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
šťáva z 1/2 citronu | dle chuti | slunečnicová semínka | dle chuti |
Avokádo je z těch pochutin, na které si pořád tak nějak zvykám a hledám pro ně v kuchyni při vaření to, pro mě, správné využití. Dnes jsem vyzkoušela avokádové pesto či pokud budete chtít omáčku. Tato varianta se bude určitě řadit mezi ty povedené a hlavně moc chutné. Takže další kladný bod pro avokádo a další rozšíření mé kuchyně.
Nejprve si dáme vařit špagety, dle návodu na obalu. Vaříme v osolené, vroucí vodě cca 6-8 minut, tak aby byly na skus. Mezitím si oloupeme a nakrájíme avokádo a dáme do nádoby s vyšším okrajem. Poté přidáme nahrubo nakrájenou cibulku (bílou část), petrželku, medvědí česnek, nastrouhaný parmazán, olivový olej, trochu soli a pepře a šťávu z citrónu. Vše rozmixujeme do hladka pomocí tyčového mixéru.
Jakmile máme uvařené těstoviny, přidáme cca dvě lžíce vody z těstovin do avokádového pesta a ještě promixujeme. Těstoviny scedíme a avokádovou pastu s nimi promícháme. Podáváme posypané petrželkou, případně trochou parmazánu a slunečnicovými semínky.
Inspirovala jsem se na webu carujeme.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI