Ingredience: | |||||
celozrnné špagety | 4 porce | česnek | 4 stroužky | mladá cuketa | 1 ks |
mladá petrželka | 1 hrst | olivový olej | 1 lžíce | ||
Pesto: | |||||
červená paprika | 2 ks | česnek | 2 stroužky | olivový olej | 4 cl |
strouhaný parmezán/pecorina | 20 g | loupané mandle | 20 g | čerstvá bazalka | 1 hrst |
sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka |
Mám ráda recepty, u kterých vyniknou jednotlivé suroviny. Můžu vám garantovat, že tento recept je jedním z nich. Okamžitě si nás všechny získal, dvouletou dcerou počínaje a tatínkem konče a jsem si jistá, že kdybych podstrčila talířek našemu psovi, tak bude taky štěstím bez sebe.
Návod na grilování a loupání paprik jsem popisovala v receptu na polévku z pečených paprik. Papriky připravíte podle tohoto návodu a společně s ostatními ingrediencemi rozmixujete na pesto. Pesto neboli kaše ve které je lehce cítit struktura jednotlivých surovin. Poté dosolíte a dopepříte podle vlastní chuti.
Špagety uvaříte al dente.
Na pánvi rozehřejete olivový olej, na kterém za stálého míchání opečete česnek nakrájený na plátky. Opatrně, nesmí se vám připálit, aby nezhořkl!
K česneku přidáte stužky neloupané cukety, které si uděláte škrabkou na brambory nebo na sýr.
Cuketu necháte jenom lehce prohřát a můžeme přidat špagety a lístky petrželky. Lehce promícháme. Já je necedím a rozhodně neproplachuji.
Kleštěmi, nebo naběračkou na špagety je tahám rovnou z hrnce. Trocha té vody ve které je rozpuštěný škrob vytvoří společně s olejem na těstovinách příjemný film ala omáčka. Špagety ihned servírujeme společně s vrchovatou lžící ještě teplého pesta. Můžeme posypat strouhaným sýrem.
Pokud vám pesto zbude, tak ho vychladlé přendejte do uzavíratelné nádoby a zakapejte olivovým olejem. Vydrží vám v lednici i několik dní. Skvěle chutná s grilovaným masem.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI