Ingredience: | |||||
těstoviny (ideálně spaghetti, vermicelli) | 500 g | čerstvé krevety | 250 g | cherry rajčátka | 500 g |
bílé víno | 1 dc | česnek | 1 stroužek | olivový olej | 2 lžíce |
hladkolistá petržel, jemně nasekaná | dle chuti | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Milujete krevety? Pokud ano, mám pro vás dnes opravdu jednoduchý a zároveň vynikající recept na špagety s krevetami. Stačí nám pár základních surovin, abychom si tuto italskou přímořskou specialitu mohli připravit i u nás doma.
Kromě snadno dostupných surovin, jako je třeba kvalitní olivový olej nebo špagety, budeme potřebovat i čerstvé krevety. Já dávám přednost čerstvým rybám, které u nás bohužel bývají někdy velmi těžko k sehnání, pokud nepočítáme ryby vystavené na pultech běžných supermarketů, které tam většinou leží už pár dní.
Proto jsem ráda, že jsem objevila Přátelé lososa. Byla to vlastně náhoda, protože majitel firmy Filip ke mně před časem začal chodit na italštinu.
Je to úžasný člověk, mladý kluk, co si splnil sen mít každý den na stolu opravdu čerstvé ryby! Začal je sám dovážet do Čech, hned ten samý den po výlovu. Filipa znám už nějaký pátek a proto vím, že svou práci dělá opravdu s láskou, jako málokdo. Pokud chcete mít doma na talíři opravdu čerstvé ryby, tak se určitě podívejte na jeho web.
A teď si ukážeme náš dnešní recept!
Dáme vařit vodu na těstoviny, jakmile vře, tak ji osolíme. Mezitím na pánvi osmahneme česnek (rozmáčkneme jej ideálně hranou nože), přidáme krevety. Zalijeme vínem a necháme ho odpařit. Přidáme na půlky pokrájená cherry rajčata. Necháme podusit. Pokud se nám omáčka začne vysušovat, můžeme přidat trochu vody z těstovin. Nakonec ochutíme omáčku solí a pepřem. Hotové těstoviny scedíme a smícháme s omáčkou. Podáváme posypané petrželí a ideálně s italským vínem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI