Špagety s rajčátky, bazalkou a mozzarellou zpět

Ingredience:
špagety400 gmozzarella200 gčesnek4 stroužky
cherry rajčátka2 hrstibazalka dle chutisušený česnek dle chuti
olej dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
špagety 400 g, mozzarella 200 g, česnek 4 stroužky, cherry rajčátka 2 hrsti, bazalka dle chuti, sušený česnek dle chuti, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Hezké úterní odpoledne přeji! Tak co jste měli dnes dobrého k obědu? U nás dnes díky slunečnému počasí, bylo lehké a rychlé jídlo, které mám ráda nejen já, ale i děti.

Špagety uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje proti slepení. Poté si v pánvi na oleji orestujeme stroužky česneku rozmáčknuté plochou stranou nože, přihodíme rajčátka a zalijeme trochou vody. Jakmile rajčata získají lesklý vzhled, odstraníme česnek a přidáme uvařené špagety, natrhané lístky bazalky a vše dobře promícháme. Pak již jen dochutíme solí, pepřem, špetkou sušeného česneku a přidáme nakrájenou mozzarellu. Až se začne táhnout, můžeme servírovat ozdobené čerstvou bazalkou a mozzarellou, pokud nám ještě trochu zůstane.

2016-08-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI