Špagety s rajčatovo-řepovou omáčkou a tuňákem zpět

Ingredience:
Ghíčko1 lžičkašalotka1 ksčesnek3 stroužky
krájená rajčata2 konzervypředvařená řepa1 kstuňák ve vlastní šťávě1 konzerva
bazalka10 lístkůhoblinky parmazánu k podávánísůl dle chuti
pepř dle chuti
Ghíčko 1 lžička, šalotka 1 ks, česnek 3 stroužky, krájená rajčata 2 konzervy, předvařená řepa 1 ks, tuňák ve vlastní šťávě 1 konzerva, bazalka 10 lístků, hoblinky parmazánu k podávání, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Klasika v lehce pozměněné a svěží podobě. Dcera si nadšeně přidávala a já jsem měla radost, že jsem tak šikovně zamaskovala řepu.

Na ghíčku osmahneme nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Když vše začne zlátnout, přidáme jemně nastrouhanou červenou řepu a chvíli podusíme. Pak přidáme obě konzervy rajčat a natrhané lístky čerstvé bazalky. Osolíme, opepříme a necháme probublávat na mírném ohni asi 20-30 minut. Mezitím si uvaříme špagety nebo jiné těstoviny, hodí se i gnocchi. Když se z omáčky vydusí přebytečná tekutina, vmícháme tuňáka a necháme prohřát. Podáváme s hoblinkami parmazánu.

Pozn.: Řepa omáčku lehce přisladí, takže už není nutné přidávat cukr. Ale pokud by přece jen rajčata byla více kyselá, lze přidat trochu třtinového cukru nebo datlového sirupu.

2016-06-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI