Ingredience: | |||||
špagety | 1/2 balíčku | cherry rajčata | 10 ks | česnek | 5 stroužků |
čerstvá bazalka | hrst | olivový olej | trochu | bazalkové tofu | 100 g |
sůl | špetka | pepř | špetka |
Čím méně komplikovaně je připravíme, tím budou lepší. Jsou rychlé, chutné, a když do nich dáme suroviny té nejlepší kvality, výsledek nás zaručeně potěší. Za ideální stav bych považovala letní čas a zralá rajčata vonící po slunci.
Na můj špagetový záměr se hodila i malá koktejlová rajčata a nesměla chybět čerstvá bazalka.
Špagety vaříme v osolené vodě. Mezitím nakrájíme česnek na plátky a rajčátka rozpůlíme. Na olivovém oleji osmahneme česnek a na poloviny nakrájená rajčátka tak, aby česnek změkl (musíme dát pozor, aby se nespálil a nebyl křupavý) a rajčátka trochu pustila šťávu, potom lehce podlijeme pár lžícemi vody, ve které se vaří špagety a podusíme.
Vaříme, tak dlouho, aby rajčátka změkla, ale zcela se nerozvařila. Osolíme a opepříme podle chuti a na závěr přidáme na kousky natrhanou bazalku.
Špagety dáme do pánve, společně promícháme a můžeme podávat.
Na talíři zdobíme nastrouhaným bazalkovým tofu s čerstvou bazalkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI