Špagety s rajčaty – Spaghetti al pomodoro zpět

Ingredience:
špagety1/2 balíčkucherry rajčata10 ksčesnek5 stroužků
čerstvá bazalka hrstolivový olej trochubazalkové tofu100 g
sůl špetkapepř špetka
špagety 1/2 balíčku, cherry rajčata 10 ks, česnek 5 stroužků, čerstvá bazalka hrst, olivový olej trochu, bazalkové tofu 100 g, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Čím méně komplikovaně je připravíme, tím budou lepší. Jsou rychlé, chutné, a když do nich dáme suroviny té nejlepší kvality, výsledek nás zaručeně potěší. Za ideální stav bych považovala letní čas a zralá rajčata vonící po slunci.

Na můj špagetový záměr se hodila i malá koktejlová rajčata a nesměla chybět čerstvá bazalka. 

Špagety vaříme v osolené vodě. Mezitím nakrájíme česnek na plátky a rajčátka rozpůlíme. Na olivovém oleji osmahneme česnek a na poloviny nakrájená rajčátka tak, aby česnek změkl (musíme dát pozor, aby se nespálil a nebyl křupavý) a rajčátka trochu pustila šťávu, potom lehce podlijeme pár lžícemi vody, ve které se vaří špagety a podusíme.
Vaříme, tak dlouho, aby rajčátka změkla, ale zcela se nerozvařila. Osolíme a opepříme podle chuti a na závěr přidáme na kousky natrhanou bazalku.
Špagety dáme do pánve, společně promícháme a můžeme podávat.
Na talíři zdobíme nastrouhaným bazalkovým tofu s čerstvou bazalkou.

2014-09-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI