Ingredience: | |||||
celozrnné špagety | 60 g | velké rajče (pokud nemáte rádi slupku, tak je předem nařízněte, spařte horkou vodou a slupku oloupejte) | 1 ks | tuňák v olivovém oleji | 1 malá plechovka |
smetana na vaření | 100 g | parmazán | kousek | rozmarýn | pár jehliček |
sůl | špetka | pepř | špetka | olivový olej z druhého lisování | trochu |
Když máte na přípravu oběda jen půl hodinky a zároveň máte chuť na něco nekomplikovaného, a přesto teplého a plnohodnotného, mohly by i vás zaujmout tyhle rychlé "zdravé" těstoviny. Jedná se o celozrnné špagety se smetanovou omáčkou s rajčátky, tuňákem, parmazánem a rozmarýnem. Jsou tak...letní....a navíc je po nich tak nějak lehce.
V menším kastrůlku dáme vařit osolenou vodu. Jakmile dojde do bodu varu přidáme špagety a vaříme "na zkus", nicméně měly by být raději trošku tvrdší, než rozvařené. Mezitím si na pánvi rozpálíme kapku olivového oleje, přidáme nasekaná rajčata a krátce orestujeme. K rajčátkům přihodíme tuňáka i s částí oleje. Vše zalijeme smetanou, nastrouháme kousek parmazánu a přiložíme i rozmarýn. Omáčku důkladně promícháme, prohřejeme, dochutíme solí a pepřem a zredukujeme na preferovanou hustotu. Když je přesně taková, jakou ji chceme mít, vmícháme uvařené špagety i s trochou vody, ve které se vařily. Vše pořádně promícháme až dokud se špagety omáčkou neobalí a podáváme, třeba s jednoduchým zeleninovým salátem.
P.S.: Pokud pro vás konzervovaný tuňák prostě není to správné jídlo, o hodně přicházíte. Já ho zkrátka miluju. Dal by se ale jistě nahradit třeba kuřecím masem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI