Špagety se sušenými rajčaty, černými olivami a bazalkou zpět

Ingredience:
semolinové špagety300 gsušená rajčat130 gčerné olivy100 g
česnek1 stroužeklisty bazalky + na ozdobení hrstbílé suché víno1 sklenička
olivový olej dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
slunečnicová semínka na ozdobeníparmazán na ozdobení
semolinové špagety 300 g, sušená rajčat 130 g, černé olivy 100 g, česnek 1 stroužek, listy bazalky + na ozdobení hrst, bílé suché víno 1 sklenička, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, slunečnicová semínka na ozdobení, parmazán na ozdobení

Příprava

Letní počasí vybízí k rychlým a jednoduchým jídlům. Tyto špagety jsou u nás v letních měsících moc oblíbené. Jsou rychlé, jednoduché na přípravu a hlavně lahodné. Díky jídlu je možné i pomyslně cestovat a toto jídlo vás zavede do prosluněné Itálie a navodí pocit dokonalé pohody.

Nejprve si dáme vařit špagety, dle návodu na obalu. Vaříme v osolené, vroucí vodě cca 6-8 minut, tak aby byly na skus. Mezitím si nasekáme najemno česnek a na troše olivového oleje si jej orestujeme, pak přidáme nakrájená sušená rajčata a černé olivy. Vše podlijeme sklenkou bílého vína a necháme provařit (zredukovat alkohol z vína). Pokud je potřeba tak do směsi přidáme trochu vodu z těstovin a provaříme.

Nakonec do směsi na pánvi přidáme scezené špagety a vše promícháme. Už mimo plamen zamícháme do špaget se směsí nasekanou bazalku. Špagety servírujeme ozdobené lístky bazalky, posypané slunečnicovými semínky a nastrouhaným parmazánem, případně zakápnuté olivovým olejem.

2016-07-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI