Ingredience: | |||||
čerstvé slávky | 1 kg | těstoviny spaghetti | 300 g | extra-panenský olivový olej | trochu |
česnek | 2 stroužky | větší rajčata (nebo 500 ml rajčatové passata nebo loupaná rajčata např. Valfrutta, Ortomio) | 5 ks | čerstvá listová petržel (ne kudrnková) | dle chuti |
Ne všichni jsou takoví blázni do mořských plodů, ale přesto se s vámi musím podělit o mou velkou radost a potěšení z těchto pokrmů. V Itálii jsem neskutečně propadla všem jídlům s rybami a mořskými plody a dneska jsem si pro vás přichystala klasické špagety se slávkami. Verzí přípravy slávek je opět strašně moc. Někdo preferuje slávky s „passata di pomodoro“, někdo s čerstvými rajčátky (jako já) Někdo smaží na začátku slávky rovnou s listovou petrželí a někdo zase rád přidává česnek nastrouhaný nadrobno. Existuje i verze s chilli papričkou nebo tymiánem.
Postup:
POZOR: NEPOSYPÁVEJTE PARMAZÁNEM – TEN NA MOŘSKÉ PLODY NEPATŘÍ
TIP: Omáčku ještě lehce posypte nastrouhanou citrónovou kůrou. Chuť mořských plodů ještě skvěle zvýrazní bílé víno např. z Umbrie – Acquedotto Romano (v překladu „římský akvadukt“).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI