Spaghetti integrali con pomodorini (celozrnné špagety s cherry rajčátky) zpět

Ingredience:
cherry rajčata1 hrstbazalka malá hrstkastroužek česneku1 ks
malá cibule1/3 kssůl špetkapepř špetka
panenský olivový olej2 lžícecelozrnné těstoviny (Barilla)100 g
cherry rajčata 1 hrst, bazalka malá hrstka, stroužek česneku 1 ks, malá cibule 1/3 ks, sůl špetka, pepř špetka, panenský olivový olej 2 lžíce, celozrnné těstoviny (Barilla) 100 g

Příprava

Rajčat není v italské kuchyni nikdy dost. Omáčky se dají dělat nejenom z pasírovaných rajčat, loupaných nebo čerstvých tradičních rajčat. Skvělé jsou totiž i z malých cherry rajčátek. Omáčka je opravdu velmi jednoduchá, základ má vlastně úplně stejný jako základní omáčka z čerstvých rajčat. 

Jediný rozdíl je, že použijete cherry rajčátka, které necháte v celku a neloupete z nich slupku.

Rozhodla jsem se napsat pro vás i zdravější verzi receptu, takže dnes poprvé na stránky přivádím celozrnné těstoviny s rajčatovou omáčkou. Chuťově jsou vynikající a rozhodně těm klasickým nemají co závidět.

Na olivovém oleji osmahněte rozmáčknutý česnek a cibuli nakrájenou nadrobno. Jakmile lehce zhnědnou, přidejte na rajčata nakrájená na čtvrtiny. Osolte a opepřete. Nechte omáčku pomalu bublat na mírném ohni. Mezitím si dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Pokud vám začne omáčka vysychat tak do ní čas od času přidejte trochu vody z těstovin a promíchejte. Hotové těstoviny al dente sceďte a promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané tvrdým italským sýrem např. Grana Padano, Gran Moravia atd.  

2015-03-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI