Ingredience: | |||||
špaldová hladká mouka | 500 g | olivový olej | 2,5 lžíce | čerstvé droždí | 15 g |
sůl | velká špetka | vlažná voda | 300 - 350 ml | mandlový krém (viz níže) | dle potřeby |
oblíbená zelenina, houby... | dle chuti |
Prostě pizza. Špaldová a rychlá, protože skvělou bezlepkovou verzi už tady máme. S mandlovým krémem, protože tenhle tip jsem si přivezla z Kodaně. Dostanete ji tam na Papírovém ostrově plném jídla, krémem je potřená celá a stojí za to.
1. Rozdrobené droždí rozmícháme v trošce vlažné vody s kapkou sirupu nebo jiného sladidla. Odložíme na teplé místo a za pár minut máme kvásek.
2. V míse smícháme mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přilíváme vodu a propracováváme. Těsto pak hněteme, dokud není pružné a nelepivé.
3. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout hodinku, poté ideálně zabalíme do folie a necháme uležet přes noc v lednici.
4. Těsto rozdělíme na dva díly a vytáhneme na tenkou placku, kterou přendáme do vyolejovaného plechu.
5. Těsto už pak poklademe surovinami dle vlastních preferencí a fantazie. Sama potírám rajčatovým základem a tentokrát jsem použila tenké plátky cukety a kolečka rajčat, žampiony, listový špenát, kukuřici, pizza koření a mandlový krém.
6. Nakonec vždy posypu mletými kešu oříšky s lahůdkovým droždím viz.
Mandlový krém
Přírodní mandle namočíme přes noc a poté rozmixujeme s vodou, lahůdkovým droždím, kapkou citronové šťávy, solí a pepřem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI