Špaldová pizza s mandlovým krémem zpět

Ingredience:
špaldová hladká mouka500 golivový olej2,5 lžícečerstvé droždí15 g
sůl velká špetkavlažná voda300 - 350 mlmandlový krém (viz níže) dle potřeby
oblíbená zelenina, houby... dle chuti
špaldová hladká mouka 500 g, olivový olej 2,5 lžíce, čerstvé droždí 15 g, sůl velká špetka, vlažná voda 300 - 350 ml, mandlový krém (viz níže) dle potřeby, oblíbená zelenina, houby... dle chuti

Příprava

Prostě pizza. Špaldová a rychlá, protože skvělou bezlepkovou verzi už tady máme. S mandlovým krémem, protože tenhle tip jsem si přivezla z Kodaně. Dostanete ji tam na Papírovém ostrově plném jídla, krémem je potřená celá a stojí za to.

1. Rozdrobené droždí rozmícháme v trošce vlažné vody s kapkou sirupu nebo jiného sladidla. Odložíme na teplé místo a za pár minut máme kvásek. 

2. V míse smícháme mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přilíváme vodu a propracováváme. Těsto pak hněteme, dokud není pružné a nelepivé.

3. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout hodinku, poté ideálně zabalíme do folie a necháme uležet přes noc v lednici.

4. Těsto rozdělíme na dva díly a vytáhneme na tenkou placku, kterou přendáme do vyolejovaného plechu.

5. Těsto už pak poklademe surovinami dle vlastních preferencí a fantazie. Sama potírám rajčatovým základem a tentokrát jsem použila tenké plátky cukety a kolečka rajčat, žampiony, listový špenát, kukuřici, pizza koření a mandlový krém.

6. Nakonec vždy posypu mletými kešu oříšky s lahůdkovým droždím viz.

Mandlový krém

Přírodní mandle namočíme přes noc a poté rozmixujeme s vodou, lahůdkovým droždím, kapkou citronové šťávy, solí a pepřem.

2017-03-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI