Špaldové halušky s brynzou a slaninkou zpět

Ingredience:
brambory750 gšpaldová mouka150 gcelozrnná špaldová mouka100 g
vejce1 kszakysaná smetana200 gbrnza200 g
anglická slanina200 gsůl dle chuti
brambory 750 g, špaldová mouka 150 g, celozrnná špaldová mouka 100 g, vejce 1 ks, zakysaná smetana 200 g, brnza 200 g, anglická slanina 200 g, sůl dle chuti

Příprava

Když se mi dostala do rukou brynza z ovčí farmy, tak nemohlo vzniknout nic jiného než tahle dobrota.A protože je receptů na halušky asi tisíc, vzala jsem si inspiraci od "Kluků v akci".

Do hrnce dáme vařit vodu a mezitím si oškrábeme brambory a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, mouku, osolíme a důkladně vymícháme v polotuhé těsto. Těsto pasírujeme přes síto na halušky do osolené vroucí vody. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi vyškvaříme dokřupava. Když halušky vyplavou na povrch, jsou hotové. Scedíme je a ihned promícháme se zakysanou smetanou a rozdrobenou brynzou. Slaninu můžeme buď rovnou vmíchat do halušek, nebo jen posypat navrch.

2016-01-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI