Špaldové špenátové lívance se svěžím krémem z kešu ořechů, cibule, česneku a citronu zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio, případně jiný tuk na potření pánvevejce2 ksšpaldová mouka hladká T630150 g
rostlinné mléko250 mlsůl špetkamražený listový špenát4 kostičky
malá cibule1/4 ks
Krém:
kešu ořechy - pražené nesolené3 - 4 hrsticitronová šťáva pár kapekčesnek1 stroužek
cukr špetkasůl špetkaquinoa-rýžové mléko dle konzistence
malá cibule1/4 ksbylinky (pažitka, bazalka, petrželka...) dle chuti
České Ghíčko Bio, případně jiný tuk na potření pánve, vejce 2 ks, špaldová mouka hladká T630 150 g, rostlinné mléko 250 ml, sůl špetka, mražený listový špenát 4 kostičky, malá cibule 1/4 ks, kešu ořechy - pražené nesolené 3 - 4 hrsti, citronová šťáva pár kapek, česnek 1 stroužek, cukr špetka, sůl špetka, quinoa-rýžové mléko dle konzistence, malá cibule 1/4 ks, bylinky (pažitka, bazalka, petrželka...) dle chuti

Příprava

Nějak jsme se zapomněli na procházce, venku bylo sice chladněji, ale moc hezky. Přišli jsme domů a já zjistila, že už je půl 8, nechtělo se mi dávat polévku a sama jsem měla chuť na něco jiného, a tak jsem se rychle dala do práce. Kuchyně byla vzhůru nohama, nepořádek v kuchyni jak po explozi, ale výsledek k nezaplacení, všichni jsme měli boule za ušima.

Rozklepla jsem do vyšší nádoby dvě vejce, zamíchala metlou, přidala rostlinné mléko, pár kostek listového mraženého špenátu, kousek červené cibule, špetku soli, vše jsem společně rozmixovala tyčovým mixérem, přidala špaldovou mouku a s pomocí metly našlehala.

Rozpálila jsem pánev na palačinky od Tescomy, potřela ji Ghíčkem a dala se do pečení. Během pečení jsem krátce namočila kešu ořechy, ideální by bylo namočit je na několik hodin předem, ale bohužel čas byl velký nepřítel. Kešu ořechy jsem zalila mlékem jen tolik, aby šly kešu ořechy šlehat. Rostlinné mléko přidáváme dle požadované konzistence náplně. Do připravovaného krému jsem přidala pár kapek citronu, kousek červené cibule, 1 prolisovaný stroužek česneku, trošku soli, cukru, vyšlehala dohladka tyčovým mixérem a dle konzistence doředila rostlinným mlékem.

Chybělo již jen jediné naplnit lívance, zasednout ke stolu, popřát si dobrou chuť a dát si společnou večeři.

2017-09-08 Hlavní chody

Poznámka

Náplň 2: pokud nemůžete ořechy a tolerujete vaječný bílek, vyzkoušejte přírodního Šmakouna, kterého nastrouháme najemno, rozmixujeme dohladka společně s rostlinným mlékem dle požadované konzistence, např. ovesným, rýžovým nebo quinoa-rýžovým Provamel, dochutíme opět bylinkami, citronem, solí, pepřem, česnekem a špetkou cukru. Pokud kešu ořechy tolerujete, můžete je rovněž přidat či mandle. Pokud nemáte omezení v podobě mléčných výrobků lze použít jako náplň celou řadu variant: překapaný bílý jogurt, který dochutíme bylinkami, česnekem, cukrem, solí, citronem či tvarohovou náplní, do tvarohu můžeme přidat smetanu a opět bylinky a dochutit, rovněž lze využít zakysané smetany atd.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI