Těsto na 4 tortilly: | |||||
hladká špaldová mouka | 150 g | hladká celozrnná špaldová mouka | 100 g | horká voda | 140 ml |
České Ghíčko | 50 g | himalájská sůl | 1 lžička | ||
Masová náplň: | |||||
kuřecí prsní řízky | 2 ks | olivový olej | dle potřeby | lahůdková maďarská paprika Grešík | dle chuti |
koření baby gril | dle chuti | himalájská sůl | dle chuti | ||
Zeleninová náplň: | |||||
rukola | hrst | cherry rajčata | 10 ks | cibule | 1/2 ks |
olivový olej | dle potřeby | himalájská sůl | dle chuti | hlávkový salát | 4 listy |
Dresink: | |||||
zakysaná smetana | 100 ml | himalájská sůl | dle chuti | pepř čtyř barev | špetka |
limetková šťáva | dle chuti |
Doposud jsem dělala tortilly jen ze sádla. Dnes jsem místo sádla dala České Ghíčko. No a už je jinak nedělám. Prostě závislost na Ghíčku pokračuje. Fastfood u nás nemá šanci.
Masová náplň - maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, koření, orestujeme, přiklopíme, aby se směs nevysušila.
Připravíme si zeleninovou náplň. Pokrájíme rajčata, cibulku, přidáme rukolu, pokapeme olivovým olejem a lehce osolíme. Opláchneme si hlávkový salát a necháme si jej mimo.
Připravíme si dresink - zakysaná smetana, sůl, pepř, šťáva z limetky, já dala asi tak 1/2 polévkové lžíce, záleží na každém dle vlastní chuti.
Tortilly:
Prosejeme mouku, přidáme ostatní suroviny, prohněteme, vyválíme a opečeme na sucho z obou stran.
Teplou tortillu si potřeme dresinkem, přidáme list hlávkového salátu, přidáme masovou směs, zeleninovou náplň a případně opět dresink, zabalíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI