Špargľovo-rajčinové ragú s pečeným patizónom a quinoa knedlíkom zpět

Ragú:
zelená špargľa350 grajčiny500 gjarná cibuľka1 ks
kokosový olej trochusoľ dle chutibazalka dle chuti
Patizón:
patizón1 ks (cca 500 g)tandori masala1 lyžičkamed1 lyžica
tamari1 lyžicakokosák1 lyžicakurkuma1 lyžička
citronova šťava dle chutisoľ dle chuti
Quinoa knedlík:
quinoa čierna150 gsójovka tamari dle chutilahodkové droždie dle chuti
zelená špargľa 350 g, rajčiny 500 g, jarná cibuľka 1 ks, kokosový olej trochu, soľ dle chuti, bazalka dle chuti, patizón 1 ks (cca 500 g), tandori masala 1 lyžička, med 1 lyžica, tamari 1 lyžica, kokosák 1 lyžica, kurkuma 1 lyžička, citronova šťava dle chuti, soľ dle chuti, quinoa čierna 150 g, sójovka tamari dle chuti, lahodkové droždie dle chuti

Příprava

Nie sme fanúšikovia siahodlhých pomenovaní jedál, ale v tomto prípade to inak nejde. 
S patizónom sme mali premiéru-zaujal a určite sa u nás ešte objaví.
Špargľa je v sezóne a quinoa ako príloha nesklame.
Poďme do toho... 

začnite s patizónom, umyte a rozkrojte na štvrťky
s ostatných surovín vytvorte ,,marinádu,, a natrite patizón na prekrojených stranách, dajte na plech a v rozohriatej rúre upečte domäkka (30-40 min. 170 stupňoch, ale sledujte to)
keď je hotový, vylúpnete ho lyžicou od šupky a prelejte zvyšnou marinádou mňam...

patizón sa pečie, tak poďme na quinoa
prepláchnite a dajte do vody uvariť (pomer 1:2)
uvarenú quinoa, precedíte ak je to potrebné a vmiešate sójovku a lahôdkové droždie podľa chuti
vymixujete tyčovým mixérom (nie úplne dohladka) zo vzniknutej hmoty ľahko vytvarujete knedlík

a ešte v medzišvihu ragú 
špargľu umyte a zrežte asi 2 cm z hrubšej strany
nakrájajte a dajte na kokosák v panvici restovať
po chvíli pridajte nakrájané rajčinky a spolu pekne miešajte a restujte
osolte a pridajte nakrájanú cibuľku a bazalku, vypnite a prikryte...nechajte postáť a naberajte 
..Dobré žrútstvo...

2015-05-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI