Špekové knedlíky zpět

Ingredience:
hrubá mouka500 grohlík6 ksuzená slanina100 g
vejce3 ksžloutek2 kssůl špetka
voda dle potřebylibové uzené maso250 g
hrubá mouka 500 g, rohlík 6 ks, uzená slanina 100 g, vejce 3 ks, žloutek 2 ks, sůl špetka, voda dle potřeby, libové uzené maso 250 g

Příprava

Podáváme například se zelím a osmaženou cibulkou.

Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi, a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme. Mouku nasypeme do hluboké mísy a vmícháme do ní vejce a žloutky. Postupně přidáváme vodu a stále mícháme, až vznikne řidší těsto. Pak do něj vmícháme připravené kostičky z rohlíků a drobně nakrájené uzené maso. Těsto necháme v teple 1 hodinu odpočinout. Během této doby zhoustne. Pak z něj mokrýma rukama vytvarujeme knedlíky (kulaté) veliké asi jako tenisový míček. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme zvolna asi 15 minut. Po vyjmutí je v míse ihned promícháme s rozpuštěným sádlem. Z uvedeného množství uděláte asi 15 knedlíků.

2014-06-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
přílohy
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI