Ingredience: | |||||
máslo | 2 lžíce | menší cibule | 1 ks | česnek | 1 - 2 stroužky |
listy mladých kopřiv | dle potřeby | muškátový oříšek | dle chuti | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Název Zelený čtvrtek vznikl nejspíše přesmyčkou původního německého názvu Greindonnerstag (lkavý čtvrtek) na Gründonnerstag (Zelený čtvrtek). Na Zeleném čtvrtku tedy není nic zeleného, ale napomáhá tomu zelená barva jarní zeleniny a bylinek. Tak tady je pro vás tip na dnešní "zelenou mňamku".
Kopřivy vložíme do cedníku (sítka) a spaříme horkou vodou. Díky tomu přestanou i kopřivy pálit. Poté je vyjmeme a posekáme na drobno. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme pokrájenou cibuli na jemno. Jakmile nám cibulka zesklovatí, přidáme posekané kopřivy, sůl, pepř, muškátový oříšek, přistrouháme česnek a promícháme. Takto připravený kopřivový špenát podáváme s vajíčkem na tvrdo, volským okem, nebo zastřeným vejcem, může přidat i opečenou slaninu. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem, opečenou bagetkou, nebo vařeným bramborem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI