Ingredience: | |||||
italské špenátové těstoviny fettuccine (můžete použít i obyčejné) | 300 g | máslo | 2 lžíce | střední cibule nakrájená na jemno | 2 ks |
modrý sýr nakrájený na kostičky | 100 g | sýr s bílou plísní nakrájený na kostičky | 50 g | smetana | 50 ml |
mléko | 50 ml | parmazán nastrouhaný | 50 g | sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | špetk | ||||
Žampiony na bazalkovém másle: | |||||
máslo | 1 lžíce | čerstvá bazalka | hrst | hnědé žampiony nakrájené na silnější plátky | 200 g |
parmazán | dle potřeby | sůl | dle chuti |
Vím, jsem samý špenát a bazalka. Nemůžu si pomoct, jsou to skvělé suroviny. Tento je recept je naprosto jednoduchý a máte hotovo za pár minut. Použité těstoviny nejsou domácí, ale kupované. V případě kupovaných těstovin volím kvalitní italskou pastu. Zajděte do obchůdku s italskými potraviny nebo si je přivezte z dovolené do zásoby. Chuť a textura je nesrovnatelná s levnými těstovinami. Rychle si tak můžete připravit opravdu skvělé a kvalitní jídlo.
Postup:
TIP: Těstoviny nepřevařte. Při mísení s omáčkou do sebe její část nasají a ještě trochu změknou.
TIP: Omáčku můžete uvařit i z jednoho druhu sýra, pokud nemáte další při ruce. Jen je dodržet 200 g sýru na pokrm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI