Ingredience: | |||||
cibule | 1 ks | česnek | pár stroužků | čerstvý špenát | 500 g |
vejce | 2 ks | nastrouhaný sýr | 10 dkg | bylinky | dle chuti |
sůl | špetka | pepř | špetka | máslo | kousek |
strouhanka | dle potřeby | ||||
Bramborová kaše: | |||||
brambory | 1 kg | máslo | 1/2 ks | mléko | 1/2 l |
Jednoduché zelené karbanátky, které pohladí na duši.
Špenát
Cibuli orestujeme na másle do skoro zlata, na konci přidáme pár stroužků česneku nakrájených na plátky. Pak na to celé dáme čerstvý špenát a minutku podusíme. Tuto směs přendáme do misky a ponorným mixerem na několika místech stlačíme, tak, aby nám z toho NEvznikla kaše. Do mírně vychladlého špenátu přidáme 2 vejce, 10dkg nastrouhaného sýra, bylinky (já použila zmrazenou petrželku a sušený rozmarýn) osolíme, opepříme a přidáme tolik strouhanky, aby se z toho dala rukama dělat placičky, které následně obalíme ve strouhance a smažíme. Jako přílohu podáváme s bramborovou kaší
Bramborová kaše
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, opláchneme, přendáme do hrnce a zalijeme mlékem tak, aby byly skoro ponořené, přidáme máslo a na mírném ohni vaříme do měkka, skoro rozvařena, poté to celé rozmixujeme, osolíme podle chuti.
Přípravu bramborové kaše sem píšu proto, že většina lidí vaří brambory ve vodě a pak přidává horké mléko a máslo. Tento způsob je ale o mnoho lepší, kaše má pak jemnější, mléčnou chuť. Rozdíl je poznat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI