Ingredience: | |||||
lasagnové plátky | 350 g | mražený sekaný špenát | 500 g | cibule | 1 ks |
česnek | 3 stroužky | olej | 2 lžíce | sůl | dle chuti |
sýr cottare | 300 g | zakysaná smetana | 400 g | muškátový ořech | 1 ks |
plátkový sýr 40% | 150 g | mléko | 100 ml |
Přiznám se, že já této těstovině moc nepropadla - vlastně mi vůbec nechutnají. Ale jak to tak vypadá, jsem asi široko-daleko jediná, co s nimi má tento problém. Můj muž jim naopak naprosto propadl a miluje je na všechny způsoby, i když tyhle špenátové patří určitě k jeho favoritům už dlouholetým.
Špenát necháme povolit. Cibuli a česnek si nasekáme najemno a orestujeme - zesklovatíme na 1 lžíci oleje. Přidáme špenát, osolíme a pár minut (stačí klidně 2-3 minutky) podusíme.
V dalším hrnci si rozpustíme cottage se zakysanou smetanou, mlékem, osolíme a nastrouháme muškátový oříšek najemno. Zapékací mísu vymažeme zbylým olejem. Do mísy vkládáme střídavě vrstvu sýrové omáčky, špenátu a lasagnových plátků. Poslední vrstvou by měla být sýrová omáčka. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 30 minut. Před koncem pečení na lasagne naklademe plátky sýru.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI