Ingredience: | |||||
čerstvý špenát | 1 svazek | cibule | 1 ks | česnek | 4 stroužky |
kukuřičná mouka | 50 g | sojové nebo jiné rostlinné mléko | 500 ml | muškátový oříšek | špetka |
sůl | dle chuti | olej | trochu | bezvaječné lasagne | 1 balení |
Na parmazán: | |||||
kešu oříšky | 1 hrnek | lahůdkové droždí | 1/4 hrnku | sůl | 1 lžička |
Kdo drží bezlepkovou dietu třeba neví, že není problém koupit bezlepkové lasagne. V kombinaci se špenátem a kešu oříšky si určitě pochutnáte.
Cibuli nakrájíme na jemno a se stroučkem česneku pomalu zesklovatíme na troše oleje. Zasypeme kukuřičnou moukou a trochu opražíme. Zalijeme půllitrem rostlinného mléka (tady sojový). Strouhneme tam trochu muškátového oříšku a osolíme. Mícháš, mícháš, mícháš, než se z toho stane taková kaše. Pak přidáme na hrubo nasekaný spařený listy špenátu a vymačkáme několik dalších stroučků česneku podle toho jestli máme večer rande nebo ne. Spodek zapékací mísy poklademe vyrobenou hmotou. Jen tak trochu, aby se to nelepilo. A už to frčí, pláty lasagne, bešamel, pláty lasagní, bešamel. Skončíme bešamelem.
Nakonec posypeme tzv. kešu parmazánem. Všechny ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemný prášek.
Celý dáme do trouby na 200° (přiklopený) a čekáme, až to nahoře trochu zhnědne. Případně do toho píchneme, jestli to není tvrdý. Pečeme tak 20 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI