Špenátovo-pohankové palačinky s fetou a sušenými rajčaty zpět

Ingredience:
pohanková mouka200 gvejce2 ksšpenát100 g
rýžové mléko400 mlsušená rajčata v oleji dle potřebytvaroh250 g
sýr feta100 gslunečnicová semínka dle chutisůl špetka
přepuštěné máslo dle potřeby
pohanková mouka 200 g, vejce 2 ks, špenát 100 g, rýžové mléko 400 ml, sušená rajčata v oleji dle potřeby, tvaroh 250 g, sýr feta 100 g, slunečnicová semínka dle chuti, sůl špetka, přepuštěné máslo dle potřeby

Příprava

Začíná jaro a je tedy čas zařadit do jídelníčku svěží a lehká jídla. Nejlépe se spoustou bylinek, které náš organismus očistí od zimního přejídání. Začínají kvést stromy, z hlíny vykukují první jarní rostlinky a všechno kolem se zelená. I my bychom měli konzumovat v tomto období co nejvíce zelených potravin jako je např. špenát, medvědí česnek nebo kopřivy. Proto jsem si pro Vás připravila recept špenátové palačinky z pohankové mouky, které navodí tu správnou jarní atmosféru.

Do mixéru vhodíme špenát, vejce a rozmixujeme. Rozmixovanou směs přelijeme do mísy, přidáme mouku, mléko a špetku soli. Vznikne nám palačinkové těsto. V případě, že bude těsto moc řídké, přidejte ještě mouku. Z těsta pak na přepuštěném másle smažíme dozlatova palačinky. Rozmixováním tvarohu a sýru feta vytvoříme hladký krém. Tím pak mažeme hotové palačinky, které posypeme nasekanými sušenými rajčaty a slunečnicovými semínky. Palačinky zamotáme, rozpůlíme a můžeme podávat. 

2015-03-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI