Ingredience: | |||||
čerstvý špenát | 90 g | ricotta | 80 g | vejce | 1 ks |
hladká mouka + na pomoučnění | 120 g | sůl | dle chuti | lilek | 200 g |
olivový olej | 2 lžíce | bílá a černá sezamová semínka | 1 lžíce | cherry rajčata | 10 ks |
čerstvě mletý pepř | špetka |
Barevné a chutné kombinace osvěží váš jídelníček. Křupavý lilek se semínky pozvedne noky k dokonalosti.
Troubu zapněte na horní žár na 220 ˚C.
Lilek nakrájejte na plátky silné necelý 1 cm a plátky ještě nakrájejte tak, aby vám vznikly hranolky. Lilek osolte a lehce opepřete. Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej a lilek na něm opékejte, dokud nezačne zlátnout. Opečený lilek přesuňte do misky a obalte jej v sezamu. Poté rozložte lilek na plech vyložený pečícím papírem a opékejte do křupava – bude to trvat asi 25 minut. V polovině doby pečení přidejte cherry rajčátka.
Opraný špenát zbavte tuhých stonků. Přelijte listy vařící vodou (cca 1 litr) a poté je vložte do ledové vody. Špenát vyždímejte.
Do hrnce dejte vařit vodu na noky.
Špenát vložte do mísy, přidejte ricottu a vejce a společně rozmixujte. Poté směs osolte a zahustěte moukou. Pomoučněte si pracovní plochu a z těsta na ní vyválejte váleček, silný asi jako padesátikoruna. Z válečku ukrajujte asi 1-2 cm silné kousky. Z každého kousku vytvarujte namoučněným rukama kuličku, kterou zploštíte vidličkou. (Celkem byste měli získat asi 24 ks)
Noky vložte do vroucí osolené vody a vařte 5 minut.
Scezené a okapané noky posypte na talíři opečenou zeleninou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI