Špízek na grilu z krůtího a kuřecího masa zpět

Ingredience:
kuřecí prsa2 kskrůtí prsa2 ksslanina, paprika, cibule dle chuti
Marináda:
olej dle potřebypivo dle potřebygrilovací koření špetka
pálivá červená paprika špetkasůl dle chutipepř špetka
dijonská hořčice1 lžičkanasekané čerstvé bylinky dle chuti
Dip:
zakysaná smetana1 kelímekšťáva z citronu1 kssůl špetka
pepř špetkačesnek2 - 3 stroužkykopr dle chuti
kuřecí prsa 2 ks, krůtí prsa 2 ks, slanina, paprika, cibule dle chuti, olej dle potřeby, pivo dle potřeby, grilovací koření špetka, pálivá červená paprika špetka, sůl dle chuti, pepř špetka, dijonská hořčice 1 lžička, nasekané čerstvé bylinky dle chuti, zakysaná smetana 1 kelímek, šťáva z citronu 1 ks, sůl špetka, pepř špetka, česnek 2 - 3 stroužky, kopr dle chuti

Příprava

Přichází léto a s ním teplé večery venku na terase a k tomu neodmyslitelně patří grilování....;)

Grilování je zábava. O to větší, když experimentujete a zkoušíte nové recepty. A já mám stejně nejraději drůbeží maso, takže se na našem grilu v různých variacích "škvaří" dost často...nejčastěji připravuji špízy. Ale ugrilovat kuřecí maso tak, aby zůstalo šťavnaté není až tak jednoduché, jak by se zdálo.

Při grilování se snadno stane, že maso je zdánlivě propečené, povrch už tmavne, ale uvnitř je maso polosyrové. Zvlášť u kuřat je to nebezpečné. Drůbeží maso proto opatrně kořeníme, krátce marinujeme a grilujeme zvolna. Přitom ho potíráme marinádou, aby zůstalo šťavnaté.

Marináda - na špízy jsem si připravila marinádu z oleje, piva,grilovacího koření,špetky pálivé červené papriky, soli, pepře, 1 lžičky dijonské hořčice a nasekaných čerstvých bylinek....buď udělám špízky jen z masa nebo na jehly střídavě napichuji kousky kuřecího, anglické slaniny, klobásky, papriky a cibule, hotové špízy jsem nechám ležet asi půl hodinky v marinádě a potom  je při opékání poctivě natírám zbytkem marinády.

Dip - 1 kelímek zakysané smetany, šťáva z jednoho citronu sůl, pepř. Rozdělila jsem do dvou mističek, do jedné jsem vmíchala prolisované 2-3 stroužky česneku a do druhé jemně nasekaný čerstvý kopr.

2014-06-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI