Ingredience: | |||||
hovězí roštěná | 400 g | vepřová panenka | 400 g | jelení nebo jehněčí klobása | 150 g |
slanina v celku | 100 g | cuketa | 1 ks | šalotka, červená a bílá cibule | 4 ks |
červená nebo oranžová paprika | dle potřeby | cherry rajčátka | dle potřeby | mořská sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti | koření Fajitas | dle chuti | olej | dle potřeby |
Je pátek, víkend nebo klíďo všední den a vy se chystáte grilovat, protože sezóna prostě jede.
Krkovice na česneku je už ohraná deska, tak vymejšlíte, co na ten voheň hodit a já vám poradím úžasnou záležitost. Udělejte si pořádný špízy!
Maso si nakrájíme na cca 50g kostky – chceme mít na tyči pěknej kus šťavnatý flákoty, do který se dá zakousnout. Jelení nebo jehněčí klobásu – kterou byste měli sehnat u lepších řezníků a v Praze jí maj skvělou na Arbesu, kam chodím nakupovat už leta – stočíte do 4 šneků, jaký vidíte na fotce. Cuketu a papriku si nakrájíte na kostky, slaninu na plátky, šalotku na kolečka, cíbu třeba na čtvrtky.
Já si dávám všechny ingredience zvlášť a buď je jen osolim, opepřim a zakápnu olejem nebo je posypu Fajitas kořením, který má nezaměnitelnou a skvělou chuť. Ačkoliv je to koření texasko-mexický, neni palivý, obsahuje červenou a uzenou papriku, třtinovej cukr, kterej na mase pak krásně karamelizuje a tymián, po kterým to celý božsky voní! Koupit se dá třeba uAntonína, rozhodně ho zkuste!
No a teď už je to sranda…na delší kovový nebo normální špejle napichujete cíbu, slaninu, maso, cuketu, klobásu, papriku, atd, atd…střídáte si to jak je libo, na každý špejli by měly bejt 4 kusy masa, 1 klobása a zbytek jak se povede.
Grilujeme na rozpáleným grilu, cca 10 minut, za průběžnýho obracení.
Báječně se k týhle dobrotě hodí dip ze zakysaný smetany a modrýho sýru nebo bbq omáčka.
Pak už jen kus pečiva, domácí hrancle a nebo jednoduše nic.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI