Ingredience: | |||||
vepřová kýta | 800 g | tvrdší hřiby | 200 g | klobása | 2 ks |
cibule | 2 ks | větší paprika | 2 ks | menší rajčata | 4 ks |
brambory | 3 - 4 ks | granulovaný česnek | 2 lžíce | sladká mletá paprika (uzená) | 1 lžíce |
sojová omáčka | 2 lžíce | olej | 2 lžíce | sezamová semínka | 1 lžička |
celý kmín | 1/2 lžičky | sůl | dle chuti | mletý pepř | dle chuti |
Máme rádi špízy či ražniči, ale když člověka přepadne lenost, tak se obejdeme i bez špejlí nebo jehel. Použijeme ohnivzdornou zapékací mísu, a když k surovinám přidáme i brambory, máme postaráno i o přílohu.
Maso nakrájíme na větší kousky a dáme do uzavíratelné nádoby. Osolíme, opepříme, přidáme česnek, mletou papriku, sezamová semínka, kmín, sojovou omáčku a olej. Promícháme, uzavřeme a necháme alespoň 2 hodin uležet (nechala jsem přes noc).
Klobásky nakrájíme na silnější kolečka, cibuli na osminky a rajčata na čtvrtiny.
Hřiby a papriku nakrájíme na větší kostky, brambory na polovinu, nebo na čtvrtky, podle velikosti.
Nakrájené suroviny dáme do větší ohnivzdorné mísy, přidáme naložené maso, vše promícháme a přiklopíme druhou částí mísy, nebo zakryjeme alobalem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 50 minut.
Takto upečené "špízy" nám chutnají víc, než ty na špejli. Jsou krásně šťavnaté a zároveň je k nim i příloha.
Peču je z krkovice, plecka i z drůbežího masa.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI