Špízy z brambor, špekáčků, červené papriky a cibule s domácím ostrým přelivem zpět

Ingredience:
brambory2 - 3 ksvelká červená paprika1 kscibule2 ks
špekáčky3 ks
Směs na potření:
nasekaná velká červená paprika1 ksolivový olej dle potřebysůl dle chuti
Kayenský pepř dle chutipálivá paprika dle chuti
brambory 2 - 3 ks, velká červená paprika 1 ks, cibule 2 ks, špekáčky 3 ks, nasekaná velká červená paprika 1 ks, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, Kayenský pepř dle chuti, pálivá paprika dle chuti

Příprava

Měli jsme chuť na špízy, tak jsem si vymyslela přeliv, který je podobný jako harisa, ale myslím si, že lepší a navíc vím, co obsahuje.

Brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka. Špekáčky pokrájíme také na kolečka. Cibuli pokrájíme na malé kroužky. Uzeninu, brambory, cibuli a papriku střídavě napíchneme na špejli nebo grilovací jehly. 

Červenou papriku nadrtíme v sekáčku, přidáme olivový olej, koření a smícháme. 

Dáme na grilovací tácek do rozehřáté trouby na program "gril" a ostrou směsí potíráme špízy. Grilujeme dozlatova.

2017-07-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI