Ingredience: | |||||
brambory | 2 - 3 ks | velká červená paprika | 1 ks | cibule | 2 ks |
špekáčky | 3 ks | ||||
Směs na potření: | |||||
nasekaná velká červená paprika | 1 ks | olivový olej | dle potřeby | sůl | dle chuti |
Kayenský pepř | dle chuti | pálivá paprika | dle chuti |
Měli jsme chuť na špízy, tak jsem si vymyslela přeliv, který je podobný jako harisa, ale myslím si, že lepší a navíc vím, co obsahuje.
Brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka. Špekáčky pokrájíme také na kolečka. Cibuli pokrájíme na malé kroužky. Uzeninu, brambory, cibuli a papriku střídavě napíchneme na špejli nebo grilovací jehly.
Červenou papriku nadrtíme v sekáčku, přidáme olivový olej, koření a smícháme.
Dáme na grilovací tácek do rozehřáté trouby na program "gril" a ostrou směsí potíráme špízy. Grilujeme dozlatova.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI